Ποικιλίες καφέ

Ποικιλία GUS DIAMOND

Ποικιλία GUS DIAMOND

Ένας espresso 100% Arabica, με λεπτά αρώματα, γεύσεις από τροπικά φρούτα και κρυμμένες νότες κακάο. Το χαρμάνι συνδυάζει λίγο σώμα και ισορροπημένη μέτρια οξύτητα με έντονη άρωμα καφέ. Αποτελείται από 100% Arabica medium roast.

Ποικιλία GUS RICH

Ποικιλία GUS RICH

Ποικιλία που δίνει έντονο άρωμα καφέ με γεύση σοκολάτας. Το χαρμάνι συνδυάζει λίγο σώμα και ισορροπημένη μέτρια οξύτητα με υψηλή γλυκύτητα. Είναι δυναμικός, με έκρηξη αρωμάτων αλλά και ευγενικός, ντελικάτος. Αποτελείται από 80% Arabica medium roast και Robusta 20%.   

Ποικιλία GUS GOLD

Ποικιλία GUS GOLD

Ποικιλία που δίνει πολύ ωραία κρέμα με γλυκόπικρες γευστικές νότες.. Το χαρμάνι συνδυάζει πολύ «γεμάτο» σώμα με χαμηλή οξύτητα και έντονη γεύση καφέ.    Αποτελείται από 80% Arabica dark roast και Robusta 20%.   

Τρόπος παρασκευής

Espresso

Καφές που παρασκευάζεται με τη μέθοδο "φιλτράρισμα υπό πίεση" από ειδική μηχανή, την εσπρεσομηχανή, ο χρόνος εκχύλισης είναι 25 δευτερόλεπτα.

Café Latte

Ένας espresso με λίγο γάλα και 1 εκατοστό στρώμα αφρογάλατος. Σερβίρεται συνήθως σε γυάλινη κούπα.

Long Macchiato

Δυο δόσεις espresso σε μια γυάλινη κούπα με μια πρέζα κρύου γάλακτος περιχυμένο από τη μια μεριά του φλιτζανιού ώστε να σχηματίζει ένα σχήμα αφρού.

Mocha Latte

Μια δόση espresso και μια δόση σιρόπι σοκολάτας με ζεστό νερό και 1 εκατοστό πάχους αφρόγαλα που διακοσμείται με σκόνη σοκολάτας. Σερβίρεται σε γυάλινη κούπα.

Lungo

Ένας espresso όπου ο χρόνος εκχύλισης είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα και σχεδόν γεμίζει το φλιτζάνι του espresso.

Cappuccino

Ένα τρίτο espresso, ένα τρίτο ζεστό γάλα και ένα τρίτο αφρόγαλα, διακοσμημένο με σοκολάτα. Το όνομα προέρχεται από τους Ιταλούς καθολικούς μοναχούς τους Καπουτσίνους, των οποίων τα ράσα έμοιαζαν με τον αφρό του cappuccino.

Μενού

Καφέδες

Ποικιλία GUS DIAMOND

Ένας espresso 100% Arabica, με λεπτά αρώματα, γεύσεις από τροπικά φρούτα και κρυμμένες νότες κακάο.

Ποικιλία GUS RICH

Ποικιλία που δίνει έντονο άρωμα καφέ με γεύση σοκολάτας.

Ποικιλία GUS GOLD

Ποικιλία που δίνει πολύ ωραία κρέμα με γλυκόπικρες γευστικές νότες..

Ποτήρια

Μηχανές Espresso

WEGA Vela epu/1

Ημιαυτόματη μηχανή καφέ espresso WEGA Vela epu/1

WEGA Vela elegance evd/2

Αυτόματη δοσομετρική μηχανή καφέ espresso WEGA Vela elegance evd/2

Κατάλογοι (PDF)

Προφίλ

Προφίλ

Η Ιστορία μας...

 

Σε ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον, στην Χαλκίδα, ιδρύθηκε σε ιδιόκτητη έκταση μία κάθετη μονάδα επεξεργασίας και κεντρικής διάθεσης (Logistics) καφέ και συναφών προϊόντων Gus Espresso Roasters.

 

Η ανώτερη ποιότητα των μειγμάτων της Gus Espresso διασφαλίζεται από την αρχή της διαδικασίας επιλογής των πράσινων κόκκων καφέ - βάσει της γεωγραφικής θέσης, των κλιματικών συνθηκών, της συγκομιδής και της πρωτογενούς επεξεργασίας - πάντα από σταθερούς και πιστοποιημένους προμηθευτές (farms), μέχρι τα τελευταία στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης, στις εγκαταστάσεις της.

 

Για την Gus Espresso, η διαδικασία του ψησίματος (Roasting) αποτελεί παραδοσιακή ιεροτελεστία, αφού η Γεύση, το Άρωμα και η Επίγευση του καφέ, εξαρτώνται από το επίπεδο και τον τρόπο ψησίματος του κόκκου του. Η Παράδοση και τα Μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά, τοποθετούν τα τρία (3) βασικά μείγματα (Blends) στα Gourmet Coffees.

 

Ο Κωνσταντίνος Λιάσκος, ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι στις αρχές του 2000, ανοίγοντας ένα κατάστημα που πρόσφερε καφέ, ροφήματα και φαγητό. Μετά από δέκα έτη, μεταπηδά στην παραγωγή των προϊόντων και στην χονδρική πώληση, με γνώμονα πάντοτε την ικανοποίηση του πελάτη και των τελικών καταναλωτών.

Έκτοτε, το φανταστικό ταξίδι του σε έναν κόσμο δίχως όρια συνεχίζεται, αποκαλύπτοντάς του τα Μυστικά του Καφέ. Οι πειραματισμοί της εφηβικής του ηλικίας και οι αναζητήσεις του, μετουσιώνονται πλέον σε χαρμάνια, σε ποικιλίες και προελεύσεις σπυριών καφέ, που προορίζονται να χαρίσουν τις καλύτερες γευστικές απολαύσεις στον ουρανίσκο των καταναλωτών.

Κατακτώντας μία προς μία τις βαθμίδες Πιστοποίησης στο «Roasting» (Level 1, 2, 3), «Cupping», «Πράσινος Κόκκος», «Γευσιγνωσία» κ.ά., σε συνδυασμό με συνεχή έρευνα, φτάνουμε στο σήμερα.

 

Εκθέσεις